HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Melilla

2008.01.18. 00:31 :: bérletes itthonmaradt

Reggel 8-ra erkeztunk Melillaba. Melilla egy spanyol enklave Marokko teruleten. A marokkoiak minden heten kovetelik, h adjak vissza nekik a spanyolok, lehet egy kozot Vissza Erdelyt es Meilla tuntetest szervezni valamikor. A varoska amugy helyes, van benne erod meg templom meg kavezok.
a hatar kozeleben kb. 500 marokkoi varakozik az atlepesre. a legtobbjuk no, meghatarozhatatlan koru, nagydarab, kendos, formatlan. 25 eves? 45? Nagy pakkok vannak elottuk, holmik, amiket a spanyol teruleten vettek. sok a vecepapir, gazfozo es corn flakes, ugy latszik, ezek hianycikkek vagy dragak marokkoban. a hatar spanyol oldalarol hirtelen kirohan ket spanyol hataror, elkezd uvoltozni az asszonnyokkal, es nekifutasbol izombol hasbarugni oket meg kirugdalni a csomagokat a kezukbol. az asszonyokat nem nagyon lepi meg a dolog, lassan arrebb ballagnak. a tomeg kezd szetszeledni. probalunk fotozni, de kb. 10 hataror uvolti, h meg ne probaljuk.
a spanyolok egy pillanat atengednek minket, a marokkoiak viszont szivatnak. odajonnek paran, h ennyi meg ennyi euroert egy pillanat alatt atvisznek minket. Elvbol nemet mondunk, sehol sem fogunk jattolni, inkabb varunk.
Mellettunk egy szuk folyoson, ami valoszinulega melillai piacot koti ossze Marokkoval, terelik a malhas asszonyokat. nagy a lokdosodes meg az uvoltozes. a fal elotti sartengerben szinten libasorban menetelnek a marokkoi asszonyok. Kijon egy marokkoi hataror, es visszaforditja oket. a nok egyik resze elkezd visszafele menetleni, de kozben jon egy masik sor. ma hatrafele meno sor megfordul, elkeveredik az ujakkal, es megindul a hatar fele. ket kissrac egy 5 meter magas falrol probal beugrani, de az utolso pillanatban lefulelik oket. Kb. ilyen lenne a hatar Magyaroszag es Ausztria kozott, ha marad nalunk a regi rendszer, es az osztrakok egy folyosoval kotik ossze Pandorfot meg Hegyeshalmot.
Egy orat varunk igy. kitoltunk 200 papirt, feljonnek egyenruhasok vagy tizszer, es mehetunk.

Szólj hozzá!

Címkék: ikarus bamako melilla

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr45301646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása