HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Karitatív tevékenység

2007.10.12. 15:07 :: siposakos


Karitatív tevékenység

A "Hetes busz" projekt fő feladatának tekinti a karitatív tevékenységet. Segíti a Bamako külvárosában nagyon szerény körülmények között működő kalabankoroi általános iskola munkáját, és szponzorálja az iskola focicsapatát. A "Hetes busz" nem rohan át Afrikán, mint a Dakar rally résztvevői, hanem a kontinensre érve minden nap megáll egy kiválasztott faluban és sportszereket oszt szét a gyerekeknek.

„Nekünk felfoghatatlan, mennyit jelent a gyerekeknek Afrikában egy focilabda. Tavaly Bamako- ban egy este odajött hozzánk pár helyi srác, akik a focicsa- patuknak gyűjtöttek. Adtunk nekik pénzt, és megígértük ne- kik, hogy amennyiben másnap reggel odajönnek a szállo- dánkhoz, nekik adjuk a lab- dánkat. Reggel nyolckor kb. 20 gyerek várt minket. Odaadtuk ne- kik a focilabdát... soha életem- ben nem láttam még olyan boldog arcokat” – emlékezik vissza Berényi Attila.

A projekt szervezői már 2007-ben meglátogatták a kalabankoroi iskolát, és lenyűgözte őket az az akaraterő, az a tettvágy, ami az iskola vezetőit, tanárait és a gyerekek szüleit hajtotta. Lehetőségeikhez mérten idén is hozzájárultak az iskola támogatásához, részt vettek azon a ceremónián, amit a tanárok és diákok a Budapest-Bamako résztvevőinek szerveztek, és rengeteg ruhaneművel, tanszerrel és egyéb hasznos holmival járultak hozzá a közös jótékonysági tevékenységhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr87194424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása