HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Feb 2. - Nyugat-Szahara. A busz lassul.

2008.02.07. 02:38 :: siposakos

Mauritan katonai papucs

A boujdouri meleg zuhany eletet ment. Azt hittem, lett egy kis szinem Afrikaban, de a zuhany nagy csalodast okozott. Boujdourban megvesszuk az ut legjobb sultcsirkejet, es elindulunk eszak es Marokko fele. Tuti sebe rendbejott, vezet egy darabig. Nem talalja sehol sem a papucsat, viszont talalunk egy extra magassarku mu"bo"r papucsot, ami nem tartozik senkihez sem. Felmerul a gyanu, h az egyik stoppos katona cserelte el a pacskereket. Tuti ideges, sajnalja a papucsat, es az uj kulonben sem jon ra. A pacskert vegulis Aravind hasznalja, bar neki meg ket szammal kisebb laba van, mint a papucs.

Afrikai szervek

A rendorok meglepoen kedvesek, mindegyik csak int, es jo utat kivan. Bamako fele Kelet-Marokkoban kerdezoskodtek meg fontoskodtak, Nyugat-Szaharaban kovettek, most maximum cimbizni akarnak. Altalaban mindenutt rendesen es segitokeszek voltak a rendorok, katonak es csendorok. Azt azert megneznem, hogy allnanak otthon a rendorok egy mali-mauritan-marokkoi vegyescsapathoz, akik egy szakadt csuklosbusszal vadkempingeznek es sutnek birkat az aggteleki cseppkobarlang mellett.

Nyugat-Szahara revisited

Nyugat-Szahara furcsa hely. A politikai statuszarol mar irtam, Marokko megszallta, senki nem ismeri el, tralala.  Mondjuk mar maga az is kerdeses, h egyaltalan mi Marokko, az orszag hatara egy rovid szakasz kivetelevel mindenhol szaggatott vonallal van jelolve a terkepen, ami azt jelenti, hogy "vitatott". Tenyleg vicces lenne egy nagy kozos magyar-marokkoi tortenesztalakozo. Amekkor luzerek, biztos csak pofaznanak ahelyett, hogy a lenyegre koncentralnanak, es megneznek, milyen tortenelni alapja van az egri bor a ketamai hasissal egyuttmukodesenek.
A nyugat-szaharai embereknek kicsit mintha vilagosabb bore. lenne, mint a marokkoiaknak. Amugy tiszta araboknak tartjak magukat, szamukra sertes, ha marokkoiaknak nezik oket. Az orszag felig-meddig ENSZ ellenorzes alatt all, ami a gazolaj arat igen kedvezoen befolyasolja, nincs rajt ado, 100 ft egy liter. El kellene gondolkodni azon, hogyan tudnank ENSZ ellenorzes ala vonni Magyaroszagot...

Tenger, homok, aknak

A tengerparti ut eleg egyhangu, balra a tenger es egy keskeny feher homoksav aknakkal es apro dunekket. Jobbra kurva sok feher homok dunekkel es par aknaval. A busz gyengelkedik, ereszti a levegot. Nagy szivas, ha nem tudjak megszerelni, csomagolhatunk. Kozben beesteledik. Megprobalunk elmenni szarni a sivatagban, termeszetesen elobujik egy kecskepasztor a semmibol a nyajjal. Komolyan, eddig meg senki sem tudott ugy szarni az ut sosan, h ne jott volna egy kecskes arc, pedig rendesen belementunk a sivatgba. Lehet, h valami ismeretlen termeszeti toveny, kvantumfizika, vagy ilyesmi. Eleg hamar nagyon hideg lesz, es nincsen mar szatmari palinkank. Szerencsere ket ora alatt Gyula es Soma osszeraakja a buszt. Tuti es Gyula tolja meg egy darabig a volannal. Valahol Nyugat-Szahara es Marokko hataran megallunk es alszunk par orat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr92328904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása