HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Jan 29. indulunk haza

2008.01.31. 18:46 :: siposakos

Tiszteletko:r

Kb. nulla perc alvas utan sikerul valahogy felkeveredni a buszra, elindulunk hazafele. A terv az, h februar 8-an delutanra erunk haza. Kemeny tempo, egy nap megallassal Marrakeshben. Elviheto.
A reggeli utbol csak arra emlekszem, h megalltunk sofort cserelni, es megrohamozott minekt szo szerint 300 gyerek. Arra keltem, h megalltunk. Az 1-es rajtszamu kocsi felborult. Ki akartak kerulni egy kecsket, fek+kormanyrantas egyben, csak a zsirprofin osszerakott kocsi mentette meg oket. Csak fekve szallithatok, megyunk 5 kilometert, amig meg tudunk fordulni, aztan vissza Bamakoba. Szinte percre pontosan ket nappal azutan, h megerkeztunk a celhotelbe, ugyanaz az or uvoltozik velunk, h nem lehet bemenni a busszal a hotel ele. Ugyanugy leuvoltjuk. A ket sracot elviszi a mento, remelhetoleg nincs semmi komolyabb bajuk. Szivesen maradnek aznap Bamakoban, az Afrika kupan Mali jatszik Elefantcsontparttal. A terv viszont az, h elindulunk egy feloras piheno utan.  



Bamako 2.0


A bamakos mezony egy resze a hotelben varja a gepet. Ez a trip egyik legmeroltetobb resze szamukra, a hallban egy db andrea bocelli szam szol vegtelenre allitva, full hangeron. Megint jonnek vevok a buszra, megy a telefonalas, jon a boss, jon a penz.  Kihagyjuk eletunk biznisze't, megprobalunk kijutni Bamakobol. Soma megberheli a norvegok magnojat, vegre van zenenk. Eleg makacs a soundsystem, USB-rol egyetlen szam hajlando szolni, a Polar Bear Theme Song. Tok jo rajzfilmes zene, de negyvenedszerre unalmas. sikerul megszolaltani norveg horgos metalt es nepzenet is. Inkabb csend.
Estere sikerul elerni a Mali hatart. Kifele gyorsabban megy minden, Aravindnak nem is kell segiteni a papirkitoltesben. Felszall egy arc a buszra, es megmutatja, merre van benzinkut. Egy teljesen sotet ut mellett a semmi kozepen all ket db kezipumpa. Kutas sehol. Arc elmegy megkeresni a kutast, 20 perc mulva elobukkan ket masik arccal, akiknel egy db hihetetlenul mocskos tejeskanna van. Ezzel akartak megtolteni egy 220 literes tankot. Adunk nekik ket huszliteres kannat, eloszor nem ertik, h miert kell ketto. Gyula es Soma tolti a gazolajat, a sracok felvaltva pumpalnak. Minden egyes kannat siman tultoltenek, kozben a harombol ketto dohanyzik. Felora alatt sikerul megtankolni.


Aterunk Mauritaniaba, Gyula tolja, tobbiek megdolnek. Ejszaka feljon egy arc, megmutatni, merre megy Kiffa elott az elkerulout. Aztan leall a busz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr90319942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása