HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Jan 27. - Bamako - celban

2008.01.31. 18:44 :: siposakos

Az utolso szakasz Maliban

Masnap reggel elindulunk Bamako fele. A varos elott vattauj autopalya, buszken hirdeti,h EU-s penzbol epult. Elerjuk a varost, es elindulunk a vegso cel, egy hotel fele.
Allitolag Bamako nagyon szmogos. Eszak felol egy dombrol kell megkozeliteni, es maga a varos nem latszik, csak egy nagy fustfelho. Sok helyi permetezomaszkot latni. Megis, amikor kiszallunk, azt mondjuk, mennyire friss, mennyire finom ez a levego. Ket het por es gazolajszag utan valoban az.


Bamako este

 
Elerjuk a celhotelt, mersekelt unneples. Mindenki halalfaradt. Elmegyunk a szallasunkra, egy helyes afrikai hotelbe. Dogles. A hotel jo helyen van, egy csendes mellekutcaban a Hippodrome nevu szorakozonegyedben. Az utcankkal szemben van egy Crazy Horse nevu hely, egy bar es etterem teraszzal. Igazi multikulti. A tulaj egy burkina fasoi indiai. A kasszanal egy tamil ul, a felszolgalok helyiek,de a flegmasaguk siman elmenne a Liszt Ferenc terre. Afrikai - nemzetkozi etlap es zene. A helyi so:r, a castel egesz jo, a mogyoroszoszos csirke is.
Dijkioszto

Atemgyunk a dijkiosztora. Semmilyen dijat nem kapunk, a versenyben 0 (nulla) ponttal mi vagyunk az utolsok. De leertunk. Most szeretnem azt uzenni annak a kis majomnak, aki a Kossuth teren fitymalta a buszt, h itt vagyunk, es bekaphatja. A dijkioszto egy Ibiza nevu helyen van, allitolag Nyugat-Afrika legnagyobb diszkoja. Leginkabb az alsoorsi Dexionra hasonlit, kb. ugyanakkora a tancter, es van mellette kajalda es koktelbar is. A zene is kb. ugyanolyan. A biztonsagiak viszont joval kedvesebbek, pedig meretben siman verik az otthoni atlagot. A buli eleg lassan indul be, visszamegyunk paran a Crazy Horseba, ott joval olcsobb a sor, meg lehet dumalni.

Mali csajok

A Crazybol atmegyunk a szomszedos Terazza nevu helyre. Foldszinten etterem, fent bar, lent bordely. A tulaj egy oreg libanoni arc. A fenti barban kotukn ki. A pultnal szep sorjaban ulnek a dolgozo lanyok, nem lehet ugy piat rendelni, h ne kapna az ember ajanlatot. Amikor latjak, h nem mi vagyunk az aznap esti tuti fuvar, leallnak. A zene helyenkent jo, sokszor viszont iszonyatos bena, az idejaro dagadt, vorosfeju kurvazo kozepkoru europaiakra van optimalizalva. Ez a kemeny harmadik vilag,huspiac. Mukodik forditva is, egy zsakformaju otvenes no rangat maga utan egy kosaras meretu kigyurt palit. Baromira nincs kedvem moralizalni, kommenteljen boszen, akinek van velemenye.

Allitolag beindult a buli az Ibizaban, de senkinek sincs kedve ottmaradni, szep lassan hull meg mindenki es megy aludni. A kemeny maggal (norvegok, Kevinek, a ket skot orult) ott vagyunk zarasig, dumalunk, visszamegyunk a szallasra, iszunk meg es osszecsipetjuk magunkat tizezer szunyoggal, amiknek a hivatalos allaspont szerint nem is szabadna ott lenniuk a szaraz evszakban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr13319938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krisztián 2008.02.04. 20:07:56

Sziasztok!

Tudjátok mit!? Az én legszimpatikusabb Bamakósok díját nektek ítélem!

Biztos vagyok abban, hogy többet kellett beletenetek, mint mondjuk a másik busz csapatának és jó pár résztvevőnek.:)
De ugysem ez számít nem! Odaértetek, egyben, együtt!:) jó utata hazafele!:)
süti beállítások módosítása