HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

A Hetes Busz bejelentkezik

2009.01.19. 21:40 :: Itthonmaradt

Friss hírek a Hetes Buszról: Gyula, a vezérsofőr és technikai führer az alábbi híreket és gondolatmenetet szeretné megosztani a nagyérdeművel:
 
- - - - -
 
Szeretettel üdvözlünk mindenkit!
 
Az első nap változott az útiterv, hogy kíméljük a motort, Szlovénia felé mentünk. Első nap a DT-s motor lényegesen erősebbnek bizonyult a tavalyinál. A kivételes teljesítmény után, este lefekvés előtt az egész csapat keresztelőn vett részt. Mivel a Hetes busz oly fáradthatatlanul és pontosan teljesítette a távot, mint egy ROBOT, úgy gondoltuk, ez legyen a neve. De rájöttünk, mégsem lenne jó, mert olyan személytelen, tovább gondoltuk, és a "ROBI" névre kereszteltük!
 
Második nap is az előzőhöz hasonló teljesítményt nyújtott a magyarok büszkesége, a 280-as csuklós IKARUS. Ekkor rájöttünk, hogy folytatni kell a keresztelést, hiszen a mezőny elején haladunk, így mától fogva "LOPAKODÓ ROBI" a becsületes neve!
 
Nem akarom a magyar honfitársaimat elkeseríteni ebben a gázhiányos, téli időben, de ahol most járunk, Barcelonát elhagyva +20 fok van, és érik a narancs. A legénység úgy döntött, hogy jó formában vagyunk, és ma, Almeríáig autózunk.
 
Szeretnénk a székesfehérvári ALFA buszos barátainknak egy üzenetet átadni: a
(Hetes busz) LOPAKODÓ ROBI, simán halad az úton. Hála és köszönet azért a segítségért, amit nekünk nyújtottatok!
 
Visszatérve az utazás élményeire, azon tűnődtünk, hogy milyen gazdag a mi kis országunk, hogy ilyen járműveket százával, ezrével dobnak ki a szemétbe (leselejtezték őket).
Némi külső segítséggel, és a kedves Soma barátommal együtt olyan autót sikerült varázsolni belőle, amely simán veszi az akadályokat. A  -10 fokos, és a + 20fokos európai utakon sem hagyja el az ereje. Közel 3000 km megtétele után a DT motor az üzemanyagon kívül - ami 100 km-en alig 25 l - 1 l hűtővizet, és 1 l motorolajat igényelt eddig. Azt hiszem, ez a laikusok számára is jól érthető, szakmailag csodálatra méltó. A táj szépsége, és " LOPAKODÓ ROBI" teljesítménye lenyűgöz bennünket.
 
Erre az útra biztos, hogy hűséget esküdtünk egymásnak, és remélhetőleg sikeresen célba érünk, ahol láthatjuk a mosolygós arcú afrikai gyerekeket, ahogy átveszik a Budapest-Bamako Rally résztvevőitől az ajándékokat. Tudjuk, hogy ezzel nem váltjuk meg a világot, de a kis segítség is sokat számít! Szeretnénk felhívni a figyelmét a fejlett európai országoknak, hogy itt az ideje segíteni az afrikai éhezőkön, még akkor is, ha néha "flúgosnak" tartanak bennünket.
 
Átérve az afrikai kontinensre, már nehezebb lesz a híreket eljuttatni Magyarországra, ha nem is hallatok rólunk, mi megyünk előre, szurkoljatok nekünk, és mindannyiunknak a közös sikerért! 
 
Gyulacell

- - - - -

A szerkesztő megjegyzése: igyekszünk Afrikából is napi híreket szállítani, hiszen a technika adott, ha nem is olyan egyszerű a kommunikáció, mint az európai szakaszokon.

Robogj tovább, Lopakodó Robi!

7 komment

Címkék: busz hetes bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr73889713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ronson 2009.01.19. 23:45:09

Helló Űrhajós és persze az egész Csapat!

Bár eltűntél köreinkből, azért nem nehéz figyelemmel kísérni világjáró kalandjaidat.

Lenyűgöző teljesítmény, csak így tovább, drukkolok Nektek!

Azért jó poén ez a "csuklós busz már megint megy Afrikába" projekt, így már valóban menetrend szerinti járattá avanzsált.

Ja, hogy egy évben csak egyszer megy? Ilyen a járatritkítás :))))))

üdv.

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.01.20. 08:44:57

Csak szét ne szakadjon! Sok sikert!

6ai 2009.01.20. 09:23:31

jó is az a D10 moci... :-) az "igazi" piros hetesekben is ilyen szív dobog...

Itthonmaradt 2009.01.20. 10:56:18

@ronson: Szia ronson! No igen, szánom-bánom, hogy mostanában nem jártam felétek... azért örülök, hogy figyeltek :) Nem is rossz ötlet ez a menetrend szerinti járat, lehet, hogy járatsűrítéseket kell bevezetnünk? :)

Szöszilánya 2009.01.21. 02:07:37

Szeretném kifejezni óriási hálámat a szervezőknek, hogy elvittétek drága Anyukámat és kedves Sándorunkat magatokkal! Nem tudjátok, mit jelent ez nekem. :D 18 nap nyugalom...Üzenem nekik, egyben marad a ház, max az oldalai fognak hiányozni, de ha Afrika sivatagaiban boldogulnak, akkor eme 18 nap "nyugalom" utáni itthoni állapotokkal is könnyen megbirkoznak majd!
Ja és most nem éjjel két óra van és nem vagyok ébren, igen anya, lefekszem időben!
Puszi

Itthonmaradt 2009.01.21. 16:36:54

@Szöszilánya: Szia! Ahol tudunk, ott segitünk! Hálád jeléül vehetsz a szervezőknek egy-egy sört, ha majd találkozunk ;)

Sebidzsozi 2009.01.28. 07:31:39

Vörös Peti barátomnak:Vigyázz a buszocskára, nem Ütni vágni megbecsülni! -az nem Mercedes-Benz- "Gyulabát" üdvözlöm:) mondd meg neki jol viszi a gépet!! Szép napot mindenkinek!!
Sebestyen J.
süti beállítások módosítása