HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Jan 26. Mali, Afrika

2008.01.31. 18:43 :: siposakos

Szarok a hatarra

A katonas este utan viszonylag jo utakon indulunk el hajnalban Mali fele. Ebredes megint a robogo buszon, ugyhogy szarni a mauritan hataron kell. A mauritan hatar eleg fejlett, van ket epulet is. Mindenutt ucsorgo katonak. Amikor megkerdezem az egyik arcot, h merre van a wc, egy urias mozdulattal a mogotte elterulo dzsindzsasra int. Kikerulom a szamarakat es bemegyek egy bokor moge, sigugro allas felvesz, akico. Kozben a nem messze parkolo dzsiprol szepen ramiranyitjak a geppuskat. Nem stresszelek, levagom eletem elso szarasat celkeresztben.
A mali reszen nincs semmi kulonos incidens, leszamitva azt, hogy Aravindnak kell megmondania a mali hatarornek, hogy mit hova kell irni. A hatar amugy vicces, van egy kunyho, amiben ul egy arc egyenruhaban es papucsban. Itt kecskek vannak, nem szamarak.


Mali egy jo hely

Mali Mauritaniahoz kepest maga a paradicsom. Egyre zoldebb a taj, es sokkal kevesebb Mauritaniahoz kepest Mali maga a paradicsom. Egyre zoldebb a taj, es lenyegesebben keves a szemet. Ahogy haladunk delnek, a nomad satrakat felvaltjak a sarfallal korulvett falvak. Az ut mellett mindenutt piac van, a hus ugyanugy kint szarad a napon, mint feljebb, de itt van zoldseg es gyumolcs is. Es ami szinten nem elhanyagolando: lehet kapni alkoholt. Ami meg erdekes: valamiert szinte minden etteremre Maggi reklamot festettek. Ennyit az autentikus utmenti kajakrol.
Ahogy megallunk, rogton megrohamoz minket kb 200 gyerek, szokasos ajandekkunyeralas. A mali embereknek (foleg a noknek) nagyon szep tartasa van, valoszinu azert, mert mindent a fejukon visznek. Be kellene vezetni Europaban is. Nagyon sok embernek van csili-vili vattauj mobilja, es nem a 30 euros fajtabol. furcsa erzes, amikor egy olyan ember akarja elkunyeralni a tenyleg katasztrofalis allapotban levo edzocipomet, akinek dragabb mobilja van, mint nekem.
Megallunk kempingezni a szavannan, rakunk egy nagy tuzet, megisszuk a maradek so:rt. Sajnos nem vettunk sutnivali kecsket, kenytelenek vagyunk hozott kajat enni. Elkepzelhetetlenul fenyesen ragyognak a csillagok. A ket Kevin es a norvegok felmasznak a tetore aludni, Attila, Tamas es sokaig bamuljuk a parazsat. Szep ejszaka.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr27319936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása