HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Mauritania 2 - porszivas

2008.01.22. 16:35 :: siposakos

Ma sajnos ki kell hagynunk a B2 beach partyt, mert nem tudunk bemenni a homokon, ugyhogy irany Nouakchott, Mauritania fovarosa. Az ut nagyon kemeny, alig lehet latni a portol es a homoktol. Ha becsukjuk az ablakokat, meg lehet fo"ni. Ha kinytijuk, perc alatt tele lesz minden homokkal. Hatul az a'gyaknal igy is katasztrofalis a helyzet, a lenti takarokat pillanatok alatt egy centi finom homok lepi be. Nagyon durvan atfujja a szel a homokot az uton, jo kis metalos videoklipet lehetne forgatni. Latjuk a vilag leghosszabb vonatot, ami vasercet szallit Nouabhibouba. A szerelveny 300 kocsibol all, es eleg durva hangja van. 2 szemelykocsi talalhato rajta, bufekocsi nincs.
Megallunk kajalni, odajon kb. 10 lanyanya a gyerekeivel es ajit kunyizik. Nem zavartatjak magukat, felulnek a busz lepcsojere, es ott etetnek. Nagy gondban vagyunk, ha adunk ajit, akkor rossz szokasokat erositunk meg, meg minden utanunk jovovel kibaszunk. Ha nem, akkor rossz lesz a lelkiismeretunk. Nehez ugy.
Delutanra elerjuk Nouakchott-ot, a Szelek Varosat.Talalkozuk a norvegokkal, akik a kispolskis angolokat huztak vegig a mai etapon. Termeszetesen megallunk masfel orara vasarolni, es megvarjuk, amig besotetedik. Nouakchottban nincs semmi kozvilagitas, Tuti pedig gyakorolni szeretne az ejszakai varosi manoverezest, mert hallotta, h jo a potlek a BKV-nal az ejszakaira. Nemhogy kozvilagitas nincs, este het es reggel nyolc kozott aram sincs a legtobb helyen. Elindulunk a sotet, ures utcakon. A hazak majdnem egyformak, a varos ugy nez ki, mintha a Sim Cityvel csinalta volna valaki, es elfelejtett volna a'ramot kihuzni. A lakossag nem tudni, hol lehet, vagy otthon ulnek a sotet hazakban, vagy lekoccoltak valahova. Nouakchott amugy tenyleg Sim Cityvel csinaltak. Amikor Mauritania fuggetlen lett, rajottek, h nincs egy varos sem az orszagban, ugyhogy gyorsan epitettek egyet a legszelesebb helyen. Ezt azert tettek, h a portol ne latszodjon a remenytelen lepukkantsag.
Abduliya bevallalja, hogy bevisz minket a hotelbe. Be is vitt minket a kertbe, es szo szerint masfel oraba tellett, maig Tuti kitolatott a susnyasbol. Aravind kemenyen lezsirozta nekunk az ingyen parkolast, plusz a szallast az angoloknak meg a norvegoknak. Kurvara ideges, mert elkezdte a recepcional lokodni az a kb. ot kocsinyi, akiknek megmutattuk az utat a hotelbe. Este kaja, tengerpart.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr66307417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brigi 2008.01.22. 16:47:41

Szuper, úgy örülök, hogy minden rendben odaát!!!!:-) Hajrá Csabi!!! Hajrá Hetes busz!!!:-)

tankcsapda1 2008.01.22. 18:33:13

aravind ezeket a dolgokat mindig le szokta zsirozni :-)
süti beállítások módosítása