HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Marokko - az elso nap Afrikaban

2008.01.18. 00:32 :: bérletes itthonmaradt

A hatar marokkoi oldala a vartnak megfeleoen egy kicsit dzsuvasabb, mint a spanyol. megtalaljuk a nagydarab nok ferjeit. kint ulnek a kavehazak elotti szekeken, dumalatnak, varnak a vecepapirra meg a gazfozore. kozben az asszonyt rugdalja egy szoroshatu bunko, akinek az a nagy flash az eleteben, hogy vasarnaponket egy masik szoroshatu bunkot nez, aki egy felhalott bikat szurkal. Zajlik az elet a vegeken. 
a Marokko eszaki resze nagyon hasonlit Spanyolorszagra. Ugyanazok a kopar hegyek, ugyanazok a narancsligetek, ahol foleg Marokkiak dolgoznak. Na jo, itt nem lehet magyarokat meg moldavokat latni, akik eppen hazafele probalnak stoppolni, mert nem volt annyira franko a le a narancsszuretbol.
Del fele egyre kevesebb a falu meg a narancsfold, es egyre tobb a buckalako jelmezbe oltozott arc. a buckalako jelmez allitolag itt nepviselet, bar lehet, h csak hallottak, mekkorat lehet kaszalni, ha felveszik az embert statisztanak a Star Warsba, es varjak, megjelenjen George Lucas.
Marokkoban kb 25 kilometerenkent van egy ellenorzo pont. Aravind mar ketszer vegigcsinalta a Bamakot, beavat minket. A lenyeg: ezeknek az egyenruhas arcoknak tkp semmi dolguk, csak ugy vannak. megallitanak minket, megkerdezik, kik vagyunk, mi megmondjuk nekik. innentol merlegel a csavo> le lehet-e huzni minket, es ha igen, mennyire. a trukk az, h nem kell odafigyelni mindenkinek. a sofor meg max. egy tolmacs elmondja, h mi van, tobbiek oda sem figyelnek. Ha odan acsodulne mindenki, akkor az egyenruhas arc azt hinne, hogy valami fontos tortentik, es elkezdenenk villogni az eurok a szeme elott. a trukk bejott, sehol sem vettek le minket. A maximum az volt, aki utaslistsat kert Attilatol, meg kikerdezte a csalad felol, mindezt ejszaka a hideg szelben.
a mezony egy resze atvag az Atlasz-hegysegen, az Ikarus nem birna, mi Algeria fele kerulunk. Egyre sivatagosabb lesz a taj, es egyre tavolodnak egymastol a telepulesek ahogy megyunk delre. Nem akarnak egy lerobbanast kockaztatni a soforok a rossz utak miatt, ugyhogy visszaveszunk a sebessegbol. Az atlag kb. 45 kilometer orankent, a GPS szerint reggel otre mar elerjuk a napi celt.
Marokko Indiahoz kepest Poroszorszag. Tisztak es rendezettek a varosok, vannak utcak, keves a szemet. az emberek az ut jobb oldalan kozlekednek, nem jon senki sem szembe. keves az allat az utakon, es azok mellett is ott van egy pasztor. Vannak kozlekedesi tablak, es jelzik az uthibakat.
Megallunk kajalni. Zsenialis a kaja> salata, birkamaj, birkakolbasz, masik birkakolbasz, daralt birkashus. A birkafejet egyelore senki sem probalta be, de Attilaval megbeszeltuk,  nem megyunk haza anelkul,h ne kostolnank meg. a helyi paradicsomok es hagymak hatalmasak, Aravind szerint azert nonek ekkorara, mert sok a vas a talajban.
Kozben beesteledik. Meghozzuk a dontest> megyunk, amig birjak a soforok, utana alvas, reggel koran keles es megprobaljuk utolerni a mezonyt. Kezd rohadt hideg lenni kint. Elol a sofornel meg elviselheto, hatul az a'gyaknal majdnem fagy. Milyen jo, hogy van bent legkondi... Kint suvit a hideg szel. Beerunk egy faluba, a foteren kavezok. tiszta olyan, mint ahol Obiek talalkoztak Han Soloval. Gyula atkapcsol robotpilotaba, a tobbiek szep lassan megdolnek.

Szólj hozzá!

Címkék: afrika marokko ikarus bamako

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr14301647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása