HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Marokko 2. - Hold es hegyek

2008.01.18. 00:33 :: bérletes itthonmaradt

Reggel fel nyolckor ebredunk, meg mindig sotet es hideg van. Segit a szatmari vedoital. Tulzasba vinni nem lehet, par ora mulva meleg lesz, es nagyon rossz palinkatol reszegen kovalyogni a sivatagban.  a viztartallyal valalmi gond lehet, rozsdaszinu le folyik a csapbol. nem mintha barkinek is furdeni lenne kedve a 0 fokban.
Feljon a nap, eszrevesszuk, hogy valahol a holdon jarunk. 150 kilometerrer vagyunk a tegnapi celtol, ma kb. 720 km var rank. eros lesz.
A marokkoiak nagyon nezik a buszt. Sok rendor odajon lepacsizni, megkerdeznim kik vagyunk. Sok fiatal mobiltelefonnal fenykepez minket, ami furcsa erzes, mert elvileg mi vagyunk a turistak.
A taj kb. ugyanaz, mint tegnap. Pusztasag, dombok, hegyek, neha egy-ket falu vagy kisvaros. Lassan beerunk az igazi holdbeli tajra. A rossz utak miatt a sebessegunk kb. 40-45 kmph. Gyula es Soma nem mer megkockaztatni egy lerobbanast a semmi kozepen. Tuti toln a neki, tolja is, ha Gyula alszik. Nem aggodik a rossz utak miatt, azt mondja, a Thokoly sokkal neccesebb a Keleti es a Bosnyak kozott. Mondjuk ott odaer felora alatt a szerelo. A lassusag miatt tegnap reggel ota 23 orat toltunk a buszon, menetkozben aludtunk, csak 3 orara alltunk le. A hangulat elviselheto, de a mindenkinel allandosult a suketseg miatt uvoltozni kell egymassal. Leallunk piknikezni, senki sem lo rank.
Elerjuk a hegyi hagot, az Ikarus megkuzd az emelkedovel, a fekek birjak a lejtot. 1700 meteren mentunk at. Gyula azt mondta, h csuklosbusszal ez ongyilkossag. Mondtuk neki, h az ut nem az A7 lesz Passau es Kiel kozott egy vattauj Merga busszal, mostanra kezdi felfogni, h mire vallalkozott. De tolja neki. Uj fedoneve Gyulacell, az elem utan.
SMS-ben azt kuldi valaki, h otthon valamelyik radio azt mondta, mindket busz eltevedt. Mi maximum ebedeltunk, meg marha lassan jottunk, de eddig nem tevedtunk el. Asszem.
Eleg nagy a por, Tuti tusszentett, annyi port nyomott ki magabol, h Attila elnevezte Portusszento Hapcitutinak. En azt hittem, beszakadt a teto, es onnan omlik ram az anyag.
Megint atjovunk egy hagon. Most mar rutinbol megy. Szolunk Gyulanak, h vissza kellene menni es megint lejonni, a fotok miatt. Nem lehet ravenni :-)
Elhagy minket par bamakos kocsi, bementek a kosivatagba. Mint megtudtam, mi is a kosivatagon mentunk at. Hurra.
Este lett, nagyon gyorsan hul a levego. Kb. 200 km-re vagyunk meg Tatatol, ha minden jol megy, 11-12 kozott ott vagyunk. JO lesz 2 nap utan uj arcokat latni. Remelem, ma este fel fogom tudni tolteni a sok anyagot. Lett par jo kep is.

1 komment

Címkék: marokko ikarus bamako

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr42301648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seshat 2008.01.18. 09:11:57

Hol vannak azok a képek?
süti beállítások módosítása