Csapatunk erősen gondolkodik azon, hogy az út során elkészíti a lenti művet, de egyelőre nem tudjuk, hogy hány személyre szól (ezt a szerző nem közölte), illetve azt, hogy márciusig eljutunk-e Bamakóba, ha nekiállunk a kajának január közepén.
Ez nem vicc. Ez a recept szóról szóra így jelent meg. Kérésre a hitetleneknek be is szkennelhetem.
Engem személy szerint a szerző hihetetlenül könnyed írásmódja fogott meg, mintha csak saját kedvenc töltött káposzta receptjét osztaná meg gyakorlott háziasszonyokkal; úgy siklik át lazán az apróbb részleteken, mint a Hetes busz a Thököly úton...
Szabad tűzön sült töltött teve
(ősi beduin recept)
Hozzávalók: 1 középnagyságú fiatal teve, só, 40 kg apróra vágott vöröshagyma, őrölt köménymag, csípős pirospaprika, 1 tisztított birka, 6 tisztított csirke, 50 kemény tojás, 30 kg paradicsom
Tisztítsuk meg alaposan a tevét. Keverjük össze a sót, hagymát, köménymagot és pirospaprikát. Dörzsöljük be vele a teve belsejét. Töltsük meg a csirkét a főtt tojással, szórjuk be sóval, és rakjuk a birka belsejébe. Tegyük a birkát a teve belsejébe. Az üresen maradt helyeket töltsük meg paradicsommal. A nyílásokat tűzzük össze. Szabad tűzön vagy roston süssük puhára.
(Horváth Boldizsárné: Húsz ország konyhája. Európa Könyvkiadó, 1985)
Eddig a recept. Bennem, mint gyakorló főzőcskézőben azért felmerült néhány kérdés...
Aki látott már ilyen szeánszot, netán evett is a végtermékből, kérjük, ossza meg velünk!
Hagymapucoláshoz keresünk önként jelentkezőket. Próbamunka a jövő héten.
