HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Járatinformáció

2007.10.12. 14:42 :: siposakos


A "Hetes busz"

A "Hetes busz" egy multikulturális projekt, melynek célja a kultúrák megismerése, az európai és a szaharai népek közötti kapcsolat elmélyítése. A "Hetes busz" - egy átalakított Ikarus csuklós busz - 2008 januárjában Budapestről indul Afrika szívébe, Mali fővárosába, Bamakoba. Ez az első alkalom, hogy egy csuklós busz nekivág a Szaharának. A fedélzetén utazó, több nemzetet képviselő csapat tagjai az út afrikai szakaszán minden nap megállnak egy kiválasztott faluban, és megajándékozzák a helyi gyerekeket.

A projekt ötletgazdája és szervezője három "bamakós" veterán, akik részt vettek a 2006-os és 2007-es  Budapest-Bamako rallyn. A szervezők a sivatagi terephez nem feltétlenül optimális, de annál látványosabb járművet kerestek, hogy azzal hódítsák meg Afrikát, és bemutassák a világnak a valódi kultúrák közötti együttműködést. Hisznek benne, hogy a "Hetes busz" a 2008-as Budapest-Bamako futam egyik meghatározó csapata lesz

Miért "Hetes busz"?

A "Hetes busz" önmagában fogalom, hisz Budapest egyik tömegközlekedési ütőere, amelyet mindenki ismer, aki valaha járt a fővárosban. A piros hetes vonalán a mai napig ugyanolyan járművek szállítják az utasokat, amilyennel a "Hetes busz" csapata is nekivág Afrikának. Emellett a "Hetes busz" hét utast szállít majd a két sofőrön kívül.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr69194397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gulyaaa 2008.01.08. 17:56:42

Hello! Sok sikert az utazáshoz,tavalyi Lada turáról P.Szabi által csak jókat hallottam,ugyhogy tényleg sok sikert!!!

Egy jó tanács:Tutit ne engedjétek viccet mesélni:-))))))

Gulya.

Kutasi 2008.01.14. 17:04:23

Ez nagyon zsír prodzsekt, durvább ez a vas, mint az Air Force One! Hol van azon napozó, tuti hangcucc, tömény, na és természetesen temérdek sör?

Hajrá srácok (és csajszi!) kitartás, sok sikert.
Nem a győzelem, a részvét, hanem a fontos!!!
süti beállítások módosítása