HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Bamako chill jan 28.

2008.01.31. 18:45 :: siposakos

Turista dolgok

Reggel koran kelunk, a terv az, h elmegyunk a piacra, megnezzuk a majomkoponyat arulo boltot. Semmi nem lesz belole, sokunknal elkezd dolgozni a tegnapi pia vagy kaja. Hans, az amugy eleg viking norveg fekve hany. Mindenki hullafaradt, egesz nap pihenunk. A piacra nem is kell kimenni, ahol egy feher ember megjelenik, rogton megrohamozza par fekete, es megprobal neki elpasszolni valami original antikvitast. Ha azt mondod, h nem kell, de erdekelne valami mas, elszalad erte, vagy kuldi a haverjat. Nekem ugyanazt a kest probalja eladni egy oran belul ket ember. Mondom, h tul kicsi a nyele, nem kenyelmes a fogasa, meg a penge amugy beletorne egy kemeny sajtba, de csak azt hajtogatja mindaketto, h nezzem meg, milyen szep a nyele, es mondjam meg a vegso aramat. Bemondom az o kezdo aranak a tizedet, erre o azt mondja, h ne vicceljek, o megy aludni. Elmegy, visszajon, alkudozunk, aztan megiscsak elmegy aludni.
Amugy kb. hatfele dolgot arulnak ezen a kornyeken: 1. kis bo"rboritasu dobozkat 2. apro ontottvas szobrocskat (eredeti bronz antik totem a hivatalos neve). 3. az a fajta  szines, buggyos ruha, amilyenben a Tribe Called Quest jart 91-ben, es roppant hulyen all feher emberen. 4. djembe vagy djambe, az altik es kover baszatlan picsak kedvenc dobja, amin feher ember sosem fog tudni rendesen jatszani. 5. afrikai szobor (specialis, antik, varazslatot eloidezo) . 6. maszkok. ezek viccesek. Ugyanarra a maszkra bemondja az egyik arc, h eredeti dogon, a masik meg azt, h bambara, szemlyesen hozta a falubol. Ja, meg van igazi egypalcas nyaklanc meg karkoto is. A rendes piacon biztos tok jo dolgok voltak, jo lett volna, ha meg tudok mozdulni. Bukta. 

Feltoltjuk a keszleteket


Aravind es Attila elmegy feltolteni a keszleteket. A helyi szupermarketben csak feherek voltak, minden aru import, az europai ar kb. 1,5-szerese. Van megint konzerv meg szalami. Hurra.
Vettek piat is, aminek ideje volt, elfogyott az utolso csepp palinka is.

Itt az ideje osszegezni az odautat:
  • 10 l szatmari haziszilva (Koszonjuk, Bela!)
  • 3 l Jaeger. Ebbol 2 L Szekesfehervarig fogyott el, Afrikaba egy csepp sem jutott
  • 0,5 l Unicum. Na, ebbol meg majdnem mind megvan, kell a fenenek az a kanalasorvossag izu szar a sivatagban
  • 3 hordo (3x30 L) Budvar so:r (atomkiralysag volt, koszonet!)
  • 3 karton magyar sor (20 v. 24 x 0,5 L)
  • 6 kis karton spanyol sor (6 x 0,33 L)
  • 25 l spanyol folyobor
  • 1 l Russian Standard vodka
  • kb. 5-6 palack magyar bor
Hat nem csoda, h annyi haverunk lett a sivatagban?


Vevok a buszra


Delutanra sikerul teljesen labra allni. A hotelben megint elkezdi valaki a Sarkozy temat. Megkerdezi, h ismerem-e. Mondom h nem, de a faterja cimbalmozott a tesom eskuvojen. Nem erti a poent, persze. A busz elott egy par ember telefonalgat. Megjottek a vevok. Megfordul mindenki feleben, h talan jobb lenne visszamenni repulovel. Van az a penz, amiert eladnank a buszt, a helyiek be is mondjak, es igerik, h este visszajonnek a penzzel, vagy azt, h majd jon a boss, es o is megnezi. Nincsenek nagy remenyeink, tavaly Attila 12 oraig vart kulonbozo bossokra meg penzes emberekre, nem jott senki. O raadasul egy Nissan Patrolt akartak elpattintani, amire azert nagyobb kereslettel van, mint egy 22 eves csuklos Ikarusra. Persze senki sem jon vissza. Nem is vartam mast. Az egyik alkudozo haverja elkezdett kukazni egy kidobott zsakban, ami nem vetett tul jo fenyt az arc hitelessegere.


A jo muszlim

Este elmegy Kriszti, Bela es Tamas. Utana ujabb kocsmazas, feludito Mauritani utan, nem lehet betelni azzal az erzessel , h sort hoznak ki, tok siman, nem kell dugdosni a katonak elol, es nem kerul min. 3 euroba darabja.Egy jo kis helyen kotunk ki, itt nincsenek europaiak, mali zene megy egy lerobban hangszorokbol, tancolgatnak az emberek, van par talajreszeg is. Hamar lesznek ismerosok. Egy Mohammed nevu arccal dumalok. So:rt iszik, azt mondja, h o jo muszlim, nem affele maurtian fanatista. Jot dumalunk. Amikor meg akarom hivni a masodik sorre, azt mondja, h nem ker sort, de nyugodtan adjam oda neki a sorre szant penzt. Villanykortet akar venni a lakasaba. Kotoraszok, kiesik az 500 CFA-s fempenz a zsebembol, Mohammed elokotor egy zsiruj fejlampat. Rohogok, neki le sem esik, h milyen hamar lebukott. Hajnalban megyek haza, nem alszom semmit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr68319941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása