HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Feb 1., 42 fok - Hatar megint

2008.02.02. 12:09 :: siposakos

A vilag leghosszabb vonata

Reggel meg megnezzuk a vilag leghosszabb vonatat. Illetve ennek a kicsinyitett valtozatat, egy 187 kocsibol allo tehervonatot. Allat, mar 4-5 kilometerrol hallani.
A mauritan hataron viszonyleg hamar vegzunk, segit a ket kabat, amit jattnak adunk. Utana jon a senki foldje. Gyula szerint teljesen felesleges a guide, emlekszik az utra. Minden gond nelkul atjutunk egy felora alatt. Az egyetlen gondot az okozza, hogy Gyula le akarja fenykepezni a marokkoi hatart. Erre feljon egy tiszt, de nem szivozik sokat, vegignezi a kepeket. Minden keprol megkerdezi, h micsoda, az egesz inkabb egy kedelyes beszelgetes.
Hatarszivas

Pentek van, az ott a vasarnap, a hatarorok meg a sajat tempojukhoz kepest is lassan dolgoznak. Az utlevellel pocsolnek 40 percet. Azt mondjak, h nem ezen a ponton hagytuk el Marokkot. De. De nem. De de. Utana meg akarjak nezni az indiait. Ja, tenyleg, mar emlekeznek, biztos elkavartak a papirt. Melyiket, kb 470-et ki kellett tolteni. Megkapjuk nagy vegre az utlevelet, a kiado ember napszemuvegben es egy Deloitte poloban van. Most vagy atvette a tanacsado ceg a marokkoi hatar felett az ellenorzest, vagy ez arc neve. Az teljesen elkepzelhetetlen, hogy a marokkaoi hatosagok annyira lazak legyenek, h egy ajipoloban villogjanak. Kepzeljuk csak el a magyar rendort, ugy '81-ben egy Gelsenkirchen Bauwerken poloban! Az arc feszkozik, izombol pecsetel mindent, kopog az asztal. Mondjuk azt siman beveszi, h a busz rendszama annyi, h "280".
Beterelnek minket a parkoloba a kamionok moge. Jonnek a tobbiek. Eloszor a rendorseg. Aztan a drogrendorseg kutyaval. Megis, minek? Marokko a vilag egyik legnagyobb hasistermeloje, Mauritaniaban viszont nincs nagyon, megis, minek hoznank be? Nem hasist, kokaint keresnek. Del-Amerikabol Nyugat-Afrikaba jon a cucc, ot nem nagyon ellenorzik a kikotoket meg a reptereket.  Onnan Eszak-Afrika, majd Spanyolorszag es Del-Olaszorszag. Fel Nouadhibou es Nouakchott ebbol el allitolag. Bloki el, jon a csendorseg. Kozben nekiallunk kajalni. Mondjuk, h siessenek, sebesult van nalunk, vinnenk korhazba. Vegeznek, most mar csak ki kell allni a parkolobol. Ebben nem segitenek, Attila csinal helyet, kiallunk.
Mar csak a vamvizsgalat van hatra, megint jon a csunyafogo, egy doboz so:rert elenged. Kb. 3 ora volt a hatar a senki foldjevel, egesz jo szintido.

Cseberbol verderbe

Megallunk egy benzinkutnal szerelni, megint a ventillator. Gyula szerint olyan a feladat, mintha valakinel a seggen keresztul kellene megmuteni a mandulajat. Sikerul. Kozben feltunik egy tipikus figura a harmadik vilagbeli hatarokrol. Mindenkihez odamegy, okvetlenkedik. Somat zavarja a szereles kozben. Engem felkelt. Ugyanaz a duma. Honnan jottunk. Az hol van. Elmondja az osszes angol szot, amit tud (3). Kovet. Egyertelmu a szandek, a "munkajaert" majd ker valamit. Pedagogai csod, a vegen Aravind ad neki valamit.
Elindulunk eszak fele. Nyugat-Szahara gyonyoru, feher, finom homok, kek tenger, szemben a Dakhlai foldnyulvany. Es tisztasag, szinte sehol sincs szemet. Maurtiania utan feludito. Turistaparadicsom lehetne, de bizonytalan politikai helyzet miatt nem sokan jonnek erre. A hely statusza nem tisztazott, Marokko szerint ez Marokko, a helyiek szerit ez az utolso gyarmat Afrikaban, a vilagot meg nem erdekli. Plusz az egesz tengerpart vegig ala van aknazva. Kar.
Buszozunk meg egy 300-zast, Gyula vezet egesz vegig. Tuti holnapra elvileg rendbejon, onnantol konnyebb. Leallunk egy parkoloban, kajalunk es tervezzuk a 2.0-s buszt. Errol majd kulon egy postban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr54321955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krisztián 2008.02.04. 19:33:52

Sziasztok!

Nagyszerűek a sztorik:). További jó és mérsékelten izgalmas visszautat!:)

Bye
süti beállítások módosítása