HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

A befutó előtt egy nappal: a Hetes busz száguld, ajándékoz, megeteti és megitatja a fáradt vándorokat.

2009.01.31. 00:10 :: Itthonmaradt

A tegnap internet hiányában elmaradt beszámoló most kerül pótlásra. A fiúk (és Szöszi!) azóta már megfürödve, kisimúlva ücsörögnek a bamakói Tamana hotel kertjében jéghideg sörüket szopogatva. Nem vagyok irigy... -  szerk.

# # # # # #

Teljesen átlagos afrikai (budapestbamakos) nap volt.

Kiffába este, nem sokkal alkonyat után érkeztünk, a hely sokat változott tavaly óta, sokkal több a szúnyog – de a helyi erők szerint ez még nem az a szúnyog. A legénység persze lelkesen eszi a malária elleni szert, nem tudják hogy azellennemvéd… 

Kiffa amúgy teljesen rendben van, jópofa volt a piac, Karcsi és Szabi reggel kilenckor már vissza is ért az esti partyra szóló nyersanyaggal 6 kiló hihetelen friss marhahús, zöldégek és egy remek papucs volt a felhozatal. Mindez igen drága volt, olyan 5000 forintnak megfelelő helyi bizbasz. Persze a krokodilfarmozásból nem lett semmi, mert Idomou brada és a teljes versenymezőny 75 százaléka csúnyán beragadt a sivatagba, Atar és Tidjikja között éjszakáztak valahol. Idomouról kiderült hogy nem kizárólag a lehúzáshoz ért, a rendezőség teljes döbbenetére reggel a legszarabb autóval körbeautózta a bivakolókat, majd visszajött és közölte hogy „aaaaaarrrraaaaaaaa” – magyarul. És tényleg arra kellett menni!!!!

Innentől mindenki rendben befutott Kiffába, estére fáradt de lelkes csapat verbuválódott buszunk köré. Szeretnek mert van sör, kaja meg kettőhúsz.

 

Na oké, nem mindenki ilyen. Szerény becslésem szerint kb 30 fix új indulónk van az augusztusi Kaukázus Ralira, azt a rendszert dolgoztam ki hogyha a nevezni szándékozó emailben be tudja magát azonosítani akkor megkapja az előfoglalási kedvezményt. Igyekeztem én nyomtatni nevezési lapot, de a kisváros egyetlen ismert printere egy igen fáradt nejlonzacskó alatt figyelt. Nem erőltettük.

 

Az estére befutottak között volt pár jóbarát, 4finger Miki, egy beazonosíthatatlan mali lakos kis szakállal és egy jövendőbeli mali lakos kalapban, akiről nem beszélünk. Erre a nagy örömre meg kellett inni majd’ minden alkoholmentes italt, mert hát Mauritánia iszlám köztársaság ugyebár. 

Este persze jött a szokásos rémhír, miszerint a mezőnyre veszély leselkedik dél Mau. és észak Mali között. Este volt egy Villám-eligazitás, amin Idomou az algériai tuareg bandákon kívül felhivta a figyelmet a turisztikai adó elmaradt befizetéseinek pótlására, valamint bemutatta a helyi falufőnököt, aki régi bráder és májfrend. Kis szépséghiba, hogy délután ez a pasas kérdezte hogy akarunk-e pénzt váltani. De az is lehet hogy ez az itteni falvak fönökeinek privilégiuma és tulajdonképpen csak segíteni akart. Sosem tudjuk meg, nem is kell vele foglalkozni. Afrika. Kész. Lényeg a népek barátsága – meg Maliban már van sör. Flag Forever Fan Club :)

 Meglepetésünkre a teljes rendezőség ugyanazt találta ki mint mi – irány Ayoun el Altrous, aztán délnek a remény útjának nevezett új aszfaltúton Maliba, majd Nioro du Sahel és a nap végén táborozás Diémá-ban, ahol komoly ajándékozás következik. Ott van egy idős francia hölgy alapitványa (úgy lehet megtalálni hogy bemész a faluba és keresed az „English lady-t” – de ez megint csak Afrika…) amely nincstelen gyerekeket tanít olyan tevékenységekre amelyekből később majd meg tudnak élni, például varrás, agyagozás.  Mi már Pesten kitaláltuk hogy ez nekünk lett kitalálva, fel fogjuk öltöztetni a komplett alapítványt – köszönhetően nektek, otthoni barátaink Budapesten, Csajágon és máshol. Majd jól fényképezünk, hogy lássátok – nem volt hiába az adománygyűjtés.

 Ha minden igaz este elmegy ez a beszámoló, képekkel együtt. Ezen leszünk.

(Kis késéssel, de megjött, elment - a szerk.)

 Minden bamakós egészséges és jól van, nyugi. Minnyá lesz térenergia sakkor.


Ja és persze a képek bamakós hétköznapjainkból:

 

A szervezőkkel Ayoun el Atrousban:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szavanna Maliban:

 

 

Kényszerpihenő egy útzárnál - szép társaság :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komfortos kecó:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenyérárus:

 

Húspiaci haverok:

 

 

 

2 komment

Címkék: busz hetes bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr21913538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drisu 2009.01.31. 08:20:35

Hali.

Ayoun el Atrous.
Hm....
Azt hiszem még élek nem felejtem el az ott töltött időt.
:))


Egyébként gratula A Hetes Busz minden tagjának!


drisu

Itthonmaradt 2009.01.31. 21:24:41

@drisu: Szeva Drisu!
Na igen, a festői Ayoun :)

Köszönjük a dicséretet a csapat nevében!
süti beállítások módosítása