HTML

Hetes busz Bamakoba

Egy átalakított régi Ikarus csuklószbusszal Afrika szívébe a Budapest-Bamakon

Friss topikok

Rovatok

Utasforgalmi információ

2007.10.12. 15:12 :: siposakos

A "Hetes busz" utasai
A "Hetes busz", a három szervezőn kívül az alábbi utasokat szállítja:

Sipos Ákos (32)

 Újságíróként végzett az ELTE-n. Jelenleg Budapesten él, korábban Németországban és Hollandiában élt. Több magyar és külföldi lapnak, weboldalnak és tévének dolgozott, de volt már rendszergazda, szakács és érmekereskedő is. 2006-ban és 2007-ben tudósított az indiai autoriksa raliról.

Zsupos Krisztina (35)
Különítményünk egyetlen női résztvevője. Személye a garancia és bizonyíték arra, hogy nincs lehetetlen és a kaland nem csak a férfiak kiváltsága. Bár Afrika régi szerelme - és a témában Széchenyitől Hemingwayig mindent elolvasott - hátizsákkal Asszuánnál délebbre még nem jutott. Az Államigazgatási Főiskolán diplomázott, majd igazgatászervezőként évekig a Műegyetemen dolgozott. Lételeme az utazás - bár ez három gyerek mellett nehezen megvalósítható. Most viszont: irány Bamako! Akik repesve várják vissza: Lili (12), Fanni (3) és Bence (1). És persze a bébicsőszök... :-) Avanti!

Sofőrök:

Tobak Csaba (Tuti)
(32)
Csaba, mint a csapat egyik "kormányzója" vesz részt ezen a nem mindennapi sivatagi kalandon, 32 évvel azután, hogy megpillantotta a napvilágot az afrikai szavannákkal össze nem hasonlítható festői Kőbányán. A hétköznapokon robotpilótaként tengeti életét: nem kér, nem ad, csak tekerget. Azaz buszvezető, kicsit skizofrén, mert egyrészről lételeme a nyugi, másrészről egy kalandvágyó, kincskereső oáziskutató. Hobbija a sport, a biliárd és imád vezetni kicsit, nagyot, közepest a lényeg, hogy sok kereke legyen. Az emberek akiknek hiányozna (vagy nem:-) ha elkallódna: családja, barátai, hű ebe és szive egyetlen szottya Brigitta de Frász.

Somogyi Sándor (Soma) (37)
Szerelőnk és másodkormányosunk nem túlságosan bőbeszédű figura, rövid bemutatkozóját is az Üzemigazgatóság készítette el. Reméljük végig fogja unatkozni (szakmai szempontból) az utat és közben majd mesél. Jelenléte hallatlan nyugalommal tölti el csapatunkat. Bármilyen szerkezetet bármikor bárhol és bármivel megszerel, a kvarcórától a helikopterig. Komoly karriert futhat be Afrikában, ahol ez a tulajdonság közmegbecsülésnek örvend. Dolgozott már csuklósbusz-szereldében is, így reméljük nem éri meglepetés. Rendes magyar ember, iszik, dohányzik (nem csajozik mert várják haza :-) és nagyon kedves pali.





11 komment

Címkék: afrika budapest busz ikarus bamako mali

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9194432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcs Fruzsina 2007.10.17. 15:14:31

A Metro újságban olvastam hogy még lehet jelentkezni a a "hetes busz"-ra. Igaz ez? S ha igen, akkor mik a feltételei? Nagyon érdekelne ez a dolog...:)
üdv.: Fruzsina:)

Csapó Péter 2007.10.17. 20:24:06

Szintén érdekelne.

Szentmarjay Dániel 2007.10.17. 21:04:03

Sziasztok!

Ha a jelentkezési sorrend dönt, akkor elkéstem, mert úgy tudom már csak két helyetek van:)
Pedig én is szívesen mennék!
Még buszt is megtanulnék vezetni:)
(C kategóriám 10 éve van)

L45H 2007.10.18. 03:34:02

ENGEM IS, csak először nem a jó helyre kommenteltem. Lehet még az is, hogy magamon kívűl egy, sőt akár több sofőrt is tudok szerezni, de ne vegyétek tutinak. Nekem amúgy sajnos nincs rá jogsim, de B kategóriás van. :D

Csapó Péter 2007.10.18. 15:44:51

Nekem semmi féle jogsim nincs sajna, de remekül tudok egy helyben ülni. Dani, nem hiszem hogy az első 2 kommentáló lenne a befutó, emelett arra gyanakszok hogy nem a legmegfelelöbb helyen jelentkeztünk. :) Ha tudtok valami infót osszátok meg velünk. Elöre is köszi.

L45H 2007.10.18. 16:24:29

Az egy helyben ülés nekem is megy. Pláne egy Ik-280-ason :).... De tényleg lehet, hogy ne ma legjobb helyen vagyunk. Csak akkor nem tudom, h mi lenne a legjobb hely... Esetleg egy mailt kéne küldeni az oldal készítőinek? :S

Csapó Péter 2007.10.18. 19:02:08

Volt idöm alaposabban átnézni a honlapot, ennek köszönhetően rájöttem hogy esélyeim elég csekélyek. Én jelenleg is az éretségire gyúrok, ebböl következik hogy se diplomám, se nagy fokú tapasztalatom nincs lényegében semmilyen ide tartozó téren. Suliból hiányzás nem gond ha mégis szükség lenne rám ;) Az email pedig jó ötlet, hajrá!

Csapó Péter 2007.10.18. 19:04:28

Bah, a jegy alatt van egy elég egyértelmü sor: Részvételi szándékát kérjük jelezze itt. Ajánlom figyelmedbe.

L45H 2007.10.18. 22:18:09

Köszi, már írtam is oda :)... Bár az a baj, hogy épp itt a fent leírtak miatt lehet, hogy ez nekem nem játszik. Azt mondja hozzájárulás a költségekhez...Lényegében tehtá a szponzorok utazhatnak...A hozzájárulás még oké, nyilván nem hoz haza ingyen a repülő, nincs ingyen a 4 csillagos szállás Bamakoban, deee...Szponzornak azért kevés vagyok :)

Dboy 2008.01.16. 16:47:42

én csak azt nem értem, hogy hol a fődesigner - Németh Tomi - fényképe???
egy nagy kalappal!
ha jól szerepeltek, akkor még az is előfordulhat, hogy elviszlek Titeket a Martinezbe:-)

Robi 2008.02.02. 18:38:04

Helló !

Lehet valahogy a 2009-es buszos túrára jelentkezni?

Köszi
süti beállítások módosítása